dimecres, 6 d’abril del 2011

EXERCICIS CONTE “LA SANG” - Cèlia Arcarons Ruiz


2. Busqueu informació sobre les dàlies en un llibre de botànica i observeu els canvis que
experimenten en cada estació. Podeu establir alguna relació entre els esdeveniments
 personals, les dàlies i les estacions de l’any?

Les dàlies tene  un aspecte exòtic i delicat. Són planes molt fàcils de cultivar i es desenvolupen en unes condicions molt extremes, ja que es palnten a finals de l’hivern i a principis de la primavera. Tot i així, no toleren les gelades ni le temperadures extremadament baixes. Les dàlies solen florir a mitjans de l’estiu i finds que apareixen els primers freds.

Si fa una calor molt intensa la planta deixa de produir flors i no les torna a tenir fins que tornen a baixar les temperatures.

 La relació que es pot establir entre els esdevenimentd personals, les dàlies i les estacions se l’any és que segons lestat sentimental dels protagonistes, si estan bé o malament, correspon amb l’estació de l’any en que les dàlies estan florides, pansides o qualsevol altres estat.

Quan les seves d`slies es troben florides i boniques és quan els protagonistes se senten feloaços i molt enamorats, però quan ells se’n van a Premiá de Mar de vacances, perque el metge li recomana a ella que descansi. E aquest moment la seva relació ja no està bé i mentre estan de vacances la seva ruptura es va consolidant; aleshores això es veu manifestant a les seves dàlies, perquè qun tornen el jardí es troba fet una pena, el calor de l’estiu és molt intensa i algunes de les flors necessiten aigua cada dia.

Dasprés, tornen a plantar dàlies noves i fins i tot arriben a estar molt boniques. Aquest fet es pot relacionar amb que la caixera, de la que representa que ell està enamorat, es casa i la seva relació podria tenir una altre oportunitat. Aquests fets van succeir a finals de la tardor i principis de l’hivern.

Però aquesta nova oportunitat no va arribar mai ja que ell la va començar a mortificar i a entorpir en les seves accions. Això va passar quan va tornar a l’estiu i les dalies es van veure atacades per fortes pluges.

A partir d’aquí la seva relació no va tornar mai més a ésser la mateixa fins que es van separar i ella, que es va quedar amb la casa, mai més va tornar a tenir flors al seu jardí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada